Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 101110 18
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineață


Rondul de dimineaţă. ...Curajul, adică teama care şi-a spus rugăciunile...

24/01/2013 08:45:16 Ioana BRADEA  
 
„Deci te duci la protest?”, „Nu ştiu, m-aş duce, dar nu cred să se rezolve ceva. Tu te duci?”, „Nu cred, n-am curaj, dacă mă vede?”...Auzind aceste replici într-un autobuz care traversa agale Bulevardul Decebal, ieri după-masă, Vaclav Havel ar fi spus, poate, că ai curaj atunci când înfrunţi opinia majorităţii în numele adevărului din inima ta.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Ce ne facem cu maşinile care-i stropesc pe pietoni în zilele ploioase...?

22/01/2013 09:30:16 Ioana BRADEA  
 
De câteva zile, în plină lună ianuarie, avem parte de ploi sănătoase şi zile mohorâte, de toamnă pustie. Dacă ieşi la plimbare într-o zi ploioasă, ai toate şansele ca un bolid în plină viteză să treacă prin balta formată la marginea carosabilului şi să te ude din cap până-n picioare!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Cercetarea cosmică, încotro? Înspre Slănic, desigur!

21/01/2013 09:05:15 Ioana BRADEA  
 
Atenţie pasionaţilor de OZNuri! Cică existe şanse (puţine, ce-i drept!:) ca în România să se construiască un centru de cercetare cosmică, unde fizicienii de pretutindeni să experimenteze evoluţia universului, să măsoare comportamentul particulelor numite neutrini care pot explica formarea materiei – într-un laborator de 1600 milioane de euro.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Făină cât cuprinde...

20/01/2013 09:14:03 Ioana BRADEA  
 
Nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare, e clar. O demonstrează miile de emisiuni culinare care există pe toate posturile. Probabil inclusiv cei de la Al Jazeera au o emisiune despre cum să găteşti printre bombe şi terorişti. Mii de reţete sunt prezentate zilnic pe sticlă dar nimeni nu are timp şi nu apucă să le gătească.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Mai bine nu!

19/01/2013 09:05:15 Ioana BRADEA  
 
Mai bine să cadă un copac pe stradă şi să facă praf opt maşini decât să-ţi cadă un elicopter în cap. Mai bine să-i întrebe cineva şi pe bărbaţii din poliţie dacă nu cumva au fost şi ei agresaţi sau hărţuiţi de colege. Mai bine niciodată decât prea târziu. Maria Bistriţescu se simte uneori cam extremistă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Nu cred să învăţ a muri vreodată...

18/01/2013 09:00:46 Ioana BRADEA  
 
Şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul... Când se moare la bătrâneţe, durerea celorlalţi pare mai molcomă. Când se moare din cauza unei boli, ne linişteşte ideea că bolnavul nu mai suferă. Dar când mor copii arşi în casă sau alunecând sub gheaţă sau tratataţi cu indiferenţă... cum se alină durerea de după...?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. Ce naiba se întâmplă cu oraşul ăsta?

17/01/2013 09:15:28 Ioana BRADEA  
 
Din când în când, Maria Bistriţescu se simte străfulgerată de spaime şi întrebări fundamentale, cum ar fi: „Ce mama dracului se întâmplă cu oraşul ăsta?!”Aşa că îşi anunţă superiorii într-un mail că de azi intră în grevă spontană. Dar superiorii îi răspund „bagă-ţi minţile-n cap, tu Măriucă!” iar ea, cuminte, renunţă la grevă şi pune de cafea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Gala premiilor SUBculturii bistriţene. Sau ce a înţeles Maria Bistriţescu din emisiunea live transmisă de As Tv

16/01/2013 08:40:30 Ioana BRADEA  
 
Maria Bistriţescu, secretară la o firmă de calculatoare din Bistriţa, a încercat să urmărească ieri seară Gala premiilor culturii bistriţene, transmisă live şi în direct de As Tv, de la Casa de Cultură. După o oră a cedat psihic şi a simţit nevoia să ducă gunoiul afară, la pubelă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Să ne excludem cu toţii, din orice partid...

15/01/2013 09:15:53 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) A început de ieri să plouă cu ameninţări în conducerile partidelor: în linii mari, cam peste tot, şefii se simt ameninţaţi şi trădaţi de critica membrilor de partid. În linii mici, libertatea de exprimare în interiorul unui partid pare că s-ar fi dizolvat cu totul în meandrele concretului...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Spital privat sau spital public?

14/01/2013 09:06:31 Ioana BRADEA  
 
Chiar bolnavi fiind, românii ţin enorm la confort şi preferă spitalele private pentru că au televizor şi frigider în cameră. Nu de alta, dar boala are alt gust atunci când ţii o telecomandă în mână... Din 1 martie, spitalele private nu vor mai primi fonduri din banii publici, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru Mediafax.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. Dramatic: Ştefan Bănică Jr divorţează. Pe cine acuzăm?

13/01/2013 09:15:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Faptul că Bistriţa va avea încă două fântâni arteziene sau că simbolul judeţului se zbate între voturi chiar nu mai contează! O veste teribilă, dramatică şi incredibilă totodată i-a lovit ca un fulger pe utilizatorii Facebook: Andreea Marin şi-a anunţat divorţul de Ştefan Bănică Jr!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Victorie! Au fost recuperate punctele termice. Cum procedăm?

12/01/2013 09:05:59 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) 25 din cele 32 de puncte termice aparţinând defunctei Proditerm au fost câştigate în instanţă de Primăria Bistriţa. După procese seculare care au durat ani de zile, municipalitatea poate să folosească şi să valorifice în sfârşit aceste spaţii. Ce credeţi că s-ar cuveni să existe în fostele puncte termice?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Înfoiaţi şi ţanţoşi ca un păun?...

11/01/2013 09:05:02 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...: ) Ce semn distinctiv, simbol sau brand ar merita judeţul nostru? Consiliul Judeţean i-a provocat pe artiştii bistriţeni să răspundă la aceste întrebări, iniţiind un concurs iar elementul care apare cel mai des în proiecte este pana de păun, deşi, vorba unui comentator, e reprezentativă doar pentru Valea Someşului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Vă imaginaţi o femeie în fotoliul de primar al Bistriţei?

10/01/2013 09:05:02 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Oare cum ar fi gestionat o femeie primar spinoasa problemă a centurii de sud? Ar fi reuşit să convingă băncile că proiectul Wonderland merită un credit în plus? Cum s-ar fi ocupat de iluminatul public sau frigul acestei ierni? Este Bistriţa suficient de lipsită de prejudecăţi încât să accepte o femeie primar?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Ca să nu plătim timbrul de mediu, trecem la maşini electrice!

09/01/2013 09:16:46 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...: ) Se discută, de câteva zile, despre înlocuirea taxei de primă înmatriculare auto cu un timbru de mediu. Sună mai interesant şi mai „eco”, dar, în fapt, este aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Ca să se fofileze mioritic şi să fenteze plata timbrului, românii îşi vor cumpăra toţi maşini hibrid sau maşini electrice!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Păcănele fără lovele...

08/01/2013 09:10:17 Ioana BRADEA  
 
Jocurile de noroc au fost, până nu demult, o adevărată sursă de venituri pentru municipalitate, care se putea baza pe sume consistente din colectarea taxelor şi impozitelor aferente. Din păcate, mai nou firmele care au ca domeniu de activitate jocurile de noroc sunt nevoite să-şi plătească dările direct în Bucureşti. Să optăm pentru federalizare?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Ce-o fi în mintea lor...?!

07/01/2013 09:29:15 Ioana BRADEA  
 
Sărbătoarea de Bobotează a fost sinonimă cu tragedia cel puţin în cazul a două fete de 14 ani: una dintre ele a vrut să se sinucidă aruncându-se de la etajul 3, dintr-un bloc social din Viişoara iar o altă fată a fost violată de 7 tineri care au avut şi tupeul de a-şi filma abuzul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. Şi caii se botează, nu-i aşa...?

06/01/2013 09:20:00 Ioana BRADEA  
 
Deoarece calul este ajutorul omului în treburile gospodăreşti şi în muncile câmpului – unii dintre săteni sunt convinşi că el trebuie purificat întocmai ca stăpânul pe care-l slujeşte. De la această credinţă şi până la Botezul Cailor n-a fost decât un pas. Se spune că obiceiul datează din anii 1900.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Probleme cu matematica, la nivel înalt...

05/01/2013 09:05:27 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Nu se putea să traversăm ultimele zile ale sărbătorilor de iarnă fără un scandal adecvat, astfel încât ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că cei de la Institutul Naţional de Statistică nu le au cu matematica! Nu ştiu să calculeze un nenorocit de PIB, prin urmare poporul va avea de strâns cureaua. Din nou!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Incinerarea. Pro sau contra?...

04/01/2013 09:10:04 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Moartea regizorului Sergiu Nicolaescu şi „dorinţa sa expresă” de a fi incinerat şi nu îngropat, aşa cum se practică în rândul populaţiei majoritar creştin-ortodoxe în România – a stârnit anumite murmure şi semne de întrebare. Sunteţi de acord cu acest procedeu de a ne despărţi de lume?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Ne-am îndopat, acum fuga la sală!...

03/01/2013 09:10:12 Ioana BRADEA  
 
Buna dimineaţa, oameni dragi :) Dacă ar fi să interpretăm corect ştirile prezentate de televiziunile naţionale – românii au început încă de ieri războiul cu kilogramele! După ce s-au înfruptat ca nemâncaţii din bunătăţile Crăciunului şi ale Revelionului, românii au dat năvală în sălile de sport.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Ne dezmeticim. Încet...

02/01/2013 09:20:11 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi...:) Ne dezmeticim, încet, după cheful de revelion, ca să constatăm că de mâine ne întoarcem la muncă sau că vom avea de făcut faţa unei noi distracţii: anul 2013 ne aduce scumpiri la carburanţi, alcoolo şi tutun. Ca şi cum n-ar fi fost destul, au majorat şi taxele locale şi vor scumpi inclusiv cafeaua! Până când...!?
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă. ...Focurile de artificii au brăzdat cerul oraşului azi-noapte...

01/01/2013 09:00:49 Ioana BRADEA  
 
Chiar dacă nu v-aţi numărat printre norocoşii care au numărat împreună cu primarul Ovidiu Creţu ultimele secunde din 2012, chiar dacă aţi rămas acasă şi aţi petrecut în umbra televizorului şi căldura caloriferului, n-a fost prea greu de sesizat că cerul Bistriţei a fost brăzdat de artificii din toate părţile.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Lanţul-bilanţul...

31/12/2012 09:03:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Woody Allen crede că dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, nu ai decât să-i povesteşti despre planurile tale. Mai ales în ultima zi a anului – socotim, scădem, înmulţim, tragem linia – din nefericire ne dă cu rest, refacem calculele pe ici pe colo, până iese un bilanţ de toată frumuseţea!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...„Bea, bea, nu te lăsa...”

30/12/2012 08:50:22 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Ce-ar fi sărbătorile de iarnă fără tradiţionala sticlă de şampanie făcută zob pe pietonalul Liviu Rebreanu, după ce, în prealabil, am avut grijă să ne stropim toţi vecinii cu licoarea fermecată…? Din păcate, ca în cazul multor plăceri, nu reuşim să ne păstrăm echilibrul: bem până cădem sub masă…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Ghinion, neşansă, ignoranţă...?

29/12/2012 09:15:26 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi... Avem parte de lună plină în ultimele zile ale acestui an iar asta, afirmă specialiştii, aduce după sine mai multă violenţă şi mai multe accidente…:(. După un groaznic accident feroviar petrecut acum câteva zile la Năsăud, un altul a survenit ieri, la Bistriţa: ambele s-au întâmplat în jurul unor trenuri…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Nu cumva să lipsească maioneza de pe masa de Anul Nou!

28/12/2012 09:10:37 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Ne-au mai rămas doar câteva zile până la marea şi fabuloasa „petrecere dintre ani”, vorba poetului. De Crăciun s-au consumat sarmale şi cârnaţi într-o veselie – de Revelion o dăm pe maioneză! Tulburător: un studiu IRES a dezvăluit faptul că 8 din 10 români îşi petrec Revelionul acasă!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Interfonul, bată-l vina!

27/12/2012 09:15:01 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) A mai trecut un Crăciun peste noi, am supravieţuit cu chiu cu vai avalanşei de cumpărători împătimiţi care au năvălit prin magazine după cadouri sau provizii. Am reuşit să facem faţă chiar şi colindătorilor. Din cauza interfoanelor, în acest an, la Bistriţa au fost înregistraţi foarte puţini colindători!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Alunecaţi, băieţi, alunecaţi! Dar măcar alunecaţi bine!

26/12/2012 09:05:10 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) Până acum, după primele ninsori, bistriţenii se plângeau de condiţiile vitrege în trafic ale maşinilor sau de străzile necurăţate de zăpadă – dar iată că de două zile şi mersul pe trotuare a devenit aventuros. Gheaţa subţire care a acoperit caldarâmul a dat serioase bătăi de cap colindătorilor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Rondul de dimineaţă: ...Un Crăciun de coşmar...

25/12/2012 09:15:19 Ioana BRADEA  
 
Bună dimineaţa, oameni dragi :) În sfânta zi de Crăciun, când unii se odihnesc după un ajun de pomină, alţii îşi amintesc dezastrul: ai uitat cozonacii în cuptor vreo două ore, sarmalele s-au împrăştiat în toată cratiţa, în supa de pui sunt prea mulţi morcovi şi o singură uriaşă găluşcă, vinul a fost uitat în congelator şi a îngheţat: dezastruuu!
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro